YETERLİLİKLER
Bilgisayar Programcılığı (İÖ)1-Bilgisayar alanındaki temel kavramları sunar ve etkin bir şekilde ifade eder.2-Bilgisayar alt donanımlarını oluşturan temel elektrik-elektronik bileşenlerin görev ve işlevlerini bilir.3-Bilgisayarda karşılaşılan algoritma ve yazılım sorunlarını tespit eder, çözüm getirir.4-Bilimle ilgili temel kavramları bilir ve yorumlar. Sürdürülebilirlik, iş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.5-Bilişim teknolojileri programlarını (kelime işlemciyi, hesaplama tablosu, sunum, veri tabanı ve grafik tabanlı tasarım programlarını) kurar, etkin kullanır ve bu programların program geliştirme modüllerini kullanarak program üretir.6-Bir yabancı dil kullanır, mesleği ile ilgili temel, güncel bilgiler ve analitik düşünme yeteneği kazanır. Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahip olur.7-Donanım keşif işlemlerinde görev alır, donanım sorunlarını tespit eder ve sorunlara çözüm getirir.8-İnternet ortamına bilgi aktarmayı, internet sayfaları oluşturmayı bilir, sunucu taraflı çalışan internet uygulamaları geliştirir.9-İstemci/sunucu ortamında veri tabanı yönetim sistemleri yazılımlarını kullanır ve geliştirir.10-Sektörde geçerliliğini koruyan kişisel bilgisayar işletim sistemlerini ve ağ işletim sistemlerini kullanır.11-Sistemle ilgili malzeme ve teçhizat seçimi ve kurulması işlemlerini yapar.12-Veri güvenliği ve saklanması ile ilgili tedbirler alarak toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip çıkar.13-Yazılım kurulumu, test ve kabul işlemlerini yapar.14-Yazılım ve veri tabanı planlama ve tasarımında görev alır. Yazılım sektöründeki program üretme çalışmalarında grup içinde yönetsel olmayan görevleri yerine getirir.

TYYÇ - Program Çıktıları İlişkisi

TYYÇ; Bilgisayar Temel Alanı Yeterlilikleri (Akademik Ağırlıklı)
5. Düzey (Önlisans Eğitimi)
TYYÇ
DÜZEYİ
BİLGİ

-Kuramsal
-Olgusal
BECERİLER

-Bilişsel
-Uygulamalı
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
5
ÖNLİSANS
_____
EQF-LLL:
5. Düzey
_____
QF-EHEA:
1. Düzey
1- Matematik, hesaplama ve bilgisayar bilimleri konularında temel kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. 
1- Tanımlanan bilişim ve/veya bilgisayar bilimleri problemlerini ve modellerini kurgular ve temel çözüm önerilerini uygular. 
2- Algoritmik düşünme ve planlama yaklaşımını uygulamalarında kullanır. 
3- Belirtimleri (spesifikasyon) tanımlanmış yazılım bileşenlerini geliştirir. 
1- Bireysel olarak veya takımlarda etkin çalışır. 
1- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilgi ve iletişim teknolojilerindeki güncel gelişmeleri izler. 
1- Sözlü ve yazılı iletişim kurar; en az bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır, bilişim ve bilgisayar bilimleri alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 
1- Mesleki ve etik sorumluluk bilinci taşır, bilişim uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir. 
 



TYYÇ; Bilgisayar Temel Alanı Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı)
5. Düzey (Önlisans Eğitimi)
TYYÇ
DÜZEYİ
BİLGİ

-Kuramsal
-Olgusal
BECERİLER

-Bilişsel
-Uygulamalı
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
5
ÖNLİSANS
_____
EQF-LLL:
5. Düzey
_____
QF-EHEA:
1. Düzey
1- Bilgisayar bilimleri konularında giriş düzeyinde uygulamalı ve temel kavramsal bilgilere sahiptir. 
1- Bilişim problemlerinin belirlenmiş çözümü için verilen analiz ve modelleme yöntemlerini adlandırır. 
2- Algoritmik düşünme ve planlama yaklaşımını uygulamalarında kullanır 
3- Belirtimleri (spesifikasyon) tanımlanmış yazılım bileşenlerini kodlar ve test eder. 
1- Bireysel olarak veya takımlarda etkin çalışır. 
1- Yaşamboyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili gelişmeleri izler.. 
1- Sözlü ve yazılı iletişim kurar; en az bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak bilişim ve bilgisayar bilimleri alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 
1- Mesleki ve etik sorumluluk bilinci ile bilişim uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir.